04 Randtegels
!

Pomaz “Nature Stone"

Natuursteen is een functioneel en duurzaam product met een levendig en uniek uiterlijk, miljoenen jaren geleden gevormd door de natuur. Het bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de kern van de aarde, of uit sedimenten die onder druk of bij hoge temperaturen zijn versteend. Natuursteen kan tegen een stootje, is praktisch in gebruik en duurzaam. In de loop der jaren krijgt het natuursteen echt karakter.

 

Verwerking Nature Stone

Het verwerken van natuurstenen rand- en terrastegels vergt een professionele aanpak. In de tegels onderling kunnen lichte afwijkingen (toleranties) in de lengte, breedte en dikte maten zitten. Toleranties zijn afhankelijk van afmetingen van tegel en soort materiaal. Voor meer informatie verwijzen wij door naar het productfiche welke bij levering overhandigd wordt. De tegels dienen op een waterdoorlatende ondergrond gelegd te worden met een minimale voeg van circa 3-5mm onder voldoende afschot (minimaal 0,5cm/m¹). Tevens dienen er bij een oppervlakte van meer als 35m² of een lengte van meer als 5 meter dillitatievoegen toegepast te worden dwars door de bedding.

 

Voegen kunnen eventueel met een epoxyvoegmortel (bv. vdw 815 van gftk) opgevuld worden. Dit is een elastisch waterdoorlatend voegmortel welke nagenoeg geen sluier op de tegels achterlaat.

 

Voor het berekenen van het benodigde aantal randtegels moet men rekening houden met de maat van de randtegels en de verdeling van de randtegels.

Hoekstenen werken 23 cm uit de hoek, Randstenen zijn 50 cm, Gebogen randstenen +/- 42 cm.